Nieuwsbrief uitbesteden?

E-mailmarketing is een hele goede marketingtactiek die eigenlijk alle bedrijven zouden moeten gebruiken.

Zoals een Engels gezegde gaat; 'The money is in the list'. Deze zin beschrijft de relatie tussen een grote e-maillijst en de succes op de lange termijn internetmarketing.

Je kunt het zien als dat jouw nieuwsbrief lezers voor 50% kopers zijn van jouw dienst of product. Simpelweg omdat ze zich vrijwillig bij je hebben ingeschreven. Dat laat zien dat ze geïnteresseerd zijn in je bedrijf.

Een ander ding is, je wil je bedrijf verkopen. Hoeveel 'minder' is je bedrijf waard 'zonder e-maillijst' van potentiële klanten?

Om te beginnen zal je eerst een lijst moeten samenstellen.

Je kunt beginnen door een pop-up te plaatsen op je website waar je bezoekers uitnodigt om lid van jouw nieuwsbrief te worden.

Nadat je jouw lijst hebt samengesteld, kunt je beginnen met het opstellen van e-mailcampagnes en geautomatiseerde e-mails.

Wil jij jouw nieuwsbrief uitbesteden? Dat kan natuurlijk. Afhankelijk van jou wensen kunnen we nieuwsbrief campagnes opzetten en eventueel automatiseren als je regelmatig e-mails wilt versturen.

Ná het schrijven van dat leuke blogartikel is het de bedoeling dat je deze aan je nieuwsbrief abonnees verstuurd. Heb jij geen tijd of zin om blogs te schrijven? Neem dan een content abonnement, dan help ik je met het schrijven van interessante blogs voor jouw doelgroep.

MailChimp is een prima all-in-one marketing platform om mee te beginnen als startende ondernemer. ActiveCampaign is geschikt voor het automatisch versturen van een nieuwsbrief tot aan het segmenteren van de doelgroep, als je als ondernemer meer wilt.

All-in-one marketing platform voor het versturen van een nieuwsbrief


Uitleg van de elementen

OPZETTEN & INVULLEN

We beginnen met het opzetten van een all-in-one marketing platform. Je kunt kiezen voor MailChimp of ActiveCampaign.


NIEUWSBRIEF

De nieuwsbrief stemmen we af op jouw wensen. Wie schrijft de tekst, wie levert de fotografie aan. Dit zijn onderwerpen die we eerst bespreken


HANDMATIG VERSTUREN

Omdat MailChimp gratis gebruikt kan worden tot de eerste 2000 contacten raad ik MailChimp aan als je pas begint met jouw e-maillijst.


AUTOMATISCH VERSTUREN

ActiveCampaign raad ik ondernemers aan die reeds een e-maillijst hebben en gerichter hun doelgroep wil bereiken die zich in diverse stadia bevinden.


Over zes&zeventig

zes&zeventig zorgt dat jouw website gevonden wordt met de juiste online marketing en zoekmachine optimalisatie.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27