Gebaren ter ondersteuning van het basisonderwijs

Logo ontwerp, huisstijl, merkidentiteit, website - onderwijsmetgebaren.nl

Meer zelfvertrouwen, leergieriger en minder conflicten.

Het structureel inzetten van gebaren heeft een zeer positieve invloed op de spraak/taalontwikkeling. De passieve en actieve woordenschat wordt vergroot en het versnelt en versoepelt de lees/schrijfontwikkeling. Door in het regulier basisonderwijs, het vroeg voorschoolse onderwijs en de kinderopvang gebarentaal te introduceren ontdekken steeds meer leerkrachten, ouders en kinderen, de kracht van gebaren.

Stacks Image 172937

Voor een bedrijf dat zich specialiseert in gebaren spreekt een logo met daarin handen natuurlijk voor zich. Maar om uniek te zijn én ook te blijven heb ik eerst een visueel onderzoek gedaan.

Stacks Image 172948
Stacks Image 172951
Stacks Image 172955
Stacks Image 172958

Het gebruiken van iconen

OMG geeft cursussen aan leerkrachten en ouders om de gebaren te leren. Dit gebeurt door middel van zelfstudie en filmpjes. Daardoor is de play knop in mijn onderzoek naar voren gekomen. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om de eerste letters van Onderwijs Met Gebaren te gebruiken. Het logo bestaat dus uit een O, M en een G.

De letter O is de middelste ring, het hoofdje met smile, Onderwijs. Het lesmateriaal, boek, is de letter M van 'Met'. De buitenste ring met deur wat verwijst naar zelfstandig leren, is de letter G van gebaren.

Stacks Image 172970
Stacks Image 172975

Overtuigende slogan

Omdat het verschil tussen leerkrachten, ouders en kinderen met kennis van gebaren zo groot is dan die zonder kennis, hebben we een sterk overtuigend slogan bedacht. 'Leer de kracht van gebaren'. En dat is precies wat de deelnemers leren en toepassen.

Stacks Image 172985

Website met kennisbank

Voor Onderwijs Met Gebaren hebben we een compleet nieuwe Wordpress website ontwikkeld met kennisdatabank, waar gebruikers kunnen inloggen en het lesmateriaal bekijken.

Onderwijs Met Gebaren hebben we gepositioneerd als een vriendelijke en behulpzame partner in het leren van gebaren. Door te kijken naar de uitverkochte opleidingen, na de succesvolle brandlancering, kunnen we zeggen dat Onderwijs Met Gebaren nog lange tijd hét bedrijf zal zijn dat leerkrachten, ouders en kinderen op weg helpt naar een groot gevoel van zelfvertrouwen en een afname van conflicten.

Heb jij een interessante uitdaging waar we jou mee kunnen helpen?

Meer werk

Stacks Image 173003
Smaakvol Noord-Holland
Stacks Image 173014
Kunst Centrum Bergen aan Zee
Over zes&zeventig

zes&zeventig zorgt dat jouw website gevonden wordt met de juiste online marketing en zoekmachine optimalisatie.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27