Wat is SEO?


SEO uitleg: SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. De SEO betekenis in het Nederlands is ‘Zoekmachine-Optimalisatie’ en bestaat uit een aantal technieken. Deze SEO technieken zijn gericht op het optimaliseren van je website, webshop en apps voor de vindbaarheid in de zoekmachines zoals Google of Bing.

Deze zoekmachines beoordelen je website en webshop aan de hand van de SEO technieken die worden ingezet om jouw vindbaarheid te vergroten.

Stacks Image 172995

Waarom als ondernemer SEO inzetten?

Als ondernemer wil je producten of diensten verkopen, informatie verzamelen om een nieuwsbrief te versturen of klanten werven. Dan heb je wel eerst bezoekers op je website nodig. En wat doet een potentiële klant voordat hij überhaupt op je website komt? Precies, hij tikt zijn vraag in in Google.

We maken gebruik van zoekmachines om onze vragen te beantwoorden en klikken op één of twee getoonde resultaten om vervolgens op de website of webshop te belanden.

De resultaten die we te zien krijgen zijn onder te verdelen in 2 groepen, betaalde advertenties (Google Adwords) en de organische resultaten. Deze organische resultaten zijn gratis.

Een voorbeeld van een screenshot hieronder ter illustratie:

Stacks Image 173009

Gratis boven aan in Google komen

Google gebruikt een lijst met voorwaarden waar zij naar kijkt bij websites en webshops om te beoordelen op welke plek een site of shop in de zoekresultaten komt te staan.

Google probeert om de meest relevante websites en meest waardevolle informatie bovenaan te zetten.

Wanneer je weet wat er op die lijst staat kun je er handig gebruik van maken en dus bovenaan in de gratis zoekresultaten komen, je hoeft dan niet te betalen via Adwords.

Over het algemeen klikken de grootste delen van de bezoekers in Google op de gratis resultaten.

Wat is het doel? Veel of juist relevante bezoekers?

Aan zomaar bezoekers op je website of webshop heb je niets. Je wilt juist bezoekers krijgen die ook daadwerkelijk iets doen op jouw website of shop.

Denk dan aan het achterlaten van hun naam en email, het downloaden van een e-book of een aankopen doen in je webshop.

Omdat Google kijkt naar het woord of zoekzin dat men in vult in Google is het belangrijk dat de relevantie tussen deze woorden in de zoekmachine en jouw website optimaal zijn.

Door SEO zelf te doen, optimaliseer jij je website of webshop. Richt je op de juiste zoekwoorden en zoekzinnen in jouw blog artikelen, zodat je hiermee goed gevonden wordt in Google.

Maar SEO is meer zoals deze schets laat zien:

Stacks Image 173022

Waar bestaat SEO uit?

SEO bestaat uit een aantal onderdelen;

  • Techniek optimalisatie
  • Content optimalisatie
  • Linkbuilding

Wat moet ik doen om hoger te komen in Google?

De kunst is om alles structureel goed te doen. Wanneer je jouw website of shop volgens het boekje opbouwt en door blijft bouwen aan je site dan kom je beetje bij beetje hoger in Google. In dit artikel geef ik je 5 tips om jouw website design SEO-vriendelijk te maken

Google kijkt naar twee verschillende zaken van je website. Ook wel ‘on page' of ‘off page’ zaken genoemd. On page betekend ‘op’ jouw pagina en off page betekent naast jouw pagina’s/website.

On page betreft jouw website zelf. Dit is de structuur van je website, de opbouw van je navigatie, de indeling, woord gebruik, tags, technische aspecten etc.

Off page zaken zijn de zaken buiten jouw website. Dit kunnen bijvoorbeeld linkjes van jouw website naar een andere website zijn of linkjes naar jouw website zijn, ook wel backlinks genoemd.
Het is goed voor je vindbaarheid in de zoekmachine wanneer er websites linken naar jouw pagina’s in je website.

Enkele on page SEO voorbeelden zijn:

Conclusie: SEO werkt op lange termijn met een goede websitestructuur en de juiste content

Zoekmachine optimalisatie is niet vandaag op morgen geregeld. Met o.a. de juiste website structuur, waardevolle content en je mobiel vriendelijke website zal je op de lange termijn zeker boven aan in Google te vinden zijn.

Bekijk hoe onze marketingdiensten jouw bedrijf kunnen helpen groeien

Over zes&zeventig

zes&zeventig zorgt dat jouw website gevonden wordt met de juiste online marketing en zoekmachine optimalisatie.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27