Webdesign en ontwikkeling

Een design van een website (of webshop) is meer dan alleen een mooie afbeelding. Een goed webdesign brengt de beleving van je merk over zoals je hebt bepaalt in je merkidentiteit. Het maakt je website gebruiksvriendelijk en heeft als doel online verkoop van producten of een bepaalde dienst.

Webdesign kan maatwerk zijn of er kan gewerkt worden met een template. Het voordeel van maatwerk is dat je het ontwerp voor je doelgroep laat ontwerpen en je geen of weinig last hebt van updates van plugins of het template. Het nadeel van het werken met een template is dat je website valt of staat bij het updaten van plugins, zo kan de veiligheid van je website in het geding komen.

Naast dat websites in verschillende code worden geschreven, zijn er verschillende inhoudbeheersystemen of CMS systemen. Wordpress, Drupal, Joomla!, Concrete5, ModX zijn enkele voorbeelden van een CMS. Bij een Content Management Systeem gaat het erom dat het vrij beschikbaar is, wordt door ontwikkeld, uit te breiden is en eenvoudig te gebruiken.

Wereldwijd wordt WordPress in meer dan 25% van de websites als CMS gebruikt, dit komt naar schatting neer op ongeveer 75 miljoen websites. WordPress is een flexibel systeem en geschikt voor alle soorten bedrijven, ZZP’ers, MKB maar ook grote bedrijven als CNN, Forbes, Walt Disney, Samsung en Sony. Het is mogelijk een webshop te koppelen aan een Wordpress website, maar ook verschillende websites binnen een WordPress omgeving te laten draaien. Je hebt dan een CMS waar meerdere websites draaien.

Heb je vragen over webdesign en WordPress ontwikkeling?

Over zes&zeventig

zes&zeventig zorgt dat jouw website gevonden wordt met de juiste online marketing en zoekmachine optimalisatie.

Adres

Schoenmakerstraat 6, Alkmaar

Telefoon

06 48 38 92 27